Котлети з моркви

Більше рецептів в розділі Овочеві закуски.

Інгредієнти:

морква 3 шт.

пластівці вівсяні 1/2 склянки

вода 1/3 склянки

цибуля ріпчаста 2 шт.

олія рослинна (для смаження)

борошно кукурудзяне

борошно цільнозернове 1 ст. ложка

сіль

перець чорний мелений

Для грибного соусу:

шампіньйони 300 г

цибуля ріпчаста 1 шт.

часник (зубчик) 1 шт.

олія оливкова 2-3 ст. ложки

сіль

перець чорний мелений

коріандр мелений

орегано сушений

сік томатний 1/2 склянки

Для приготування потрібно:

пластівці (краще суміш пластівців 5 злаків) залити гарячою водою і залишити до набухання;

одну цибулину дрібно порізати та злегка підсмажити на олії;

чищену моркву та другу цибулинку подрібнити на дрібній терці, найзручніше це зробити з допомогою кухоного комбайна;

все змішати у мисці і додати сіль, спеції за смаком та ложку борошна.

формувати невеличкі котлетки (приблизно виходить 12 штук), панірувати у кукурудзяному борошні та смажити на повільному вогні з обох сторін на олії. Перевертати котлети акуратно за допомогою лопатки. Готові котлети викладати на паперовий рушник, а потім повернути всі назад на сковорідку, вогонь вимкнути і залишити їх під кришкою на 10-15 хвилин.

Для приготування грибного соусу:

грибочки порізати смужечками та підсмажити на розігрітій сковорідці з ложкою олії, відразу посолити, поперчити, додати по дрібці меленого коріандру та орегано. Готові грибочки викласти на тарілочку без соку, який виділився при обсмажені;

подрібнену цибулю та часник підсмажити злегка на олії, додати гриби та томатний сік та протушити декілька хвилин.