Пісні гречані котлети з грибами та картоплею

Більше рецептів в розділі Овочеві закуски.

Інгредієнти:

Гречка - 1 склянка

Гриби - 200 гр.

Картопля - 2 шт

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Борошно - 2 ст. ложки

Часник - 2 зубчики

Рослинна олія

Панірувальні сухарі

Сіль, спеції - за смаком

Приготування:

Гречану крупу зварити до готовності і охолодити. Розім'яти варену крупу для того щоб вона набула клейкості.

Картоплю, цибулю і часник очистити, промити, а потім натерти на дрібній тертці. Або можна скористатися кухонним комбайном.

Гриби промити і дрібно нашаткувати. Можна використовувати будь-які свіжі гриби: печериці, гливи, білі та інші.

Змішати в глибокій мисці гречку, гриби, картоплю, цибулю і часник. Додати сіль, спеції і перемішати. Додати в отриманий фарш борошно і знову перемішати. Повинна вийти однорідна щільна маса.

Змочити руки у воді. З фаршу сформувати котлети середнього розміру. Обваляти в панірувальних сухарях.

Розігріти сковорідку з соняшниковою олією. Обсмажити котлети на середньому вогні до золотистого кольору з двох сторін.

Подавайте до столу з томатним соусом.