Капустяна запіканка

Більше рецептів в розділі Овочеві закуски.

Час приготування – 55 хвилин

Інгредієнти на 6 порцій:

капуста білокачанна 1 качан (1 кг)

800 г фарш м'ясний

масло рослинне 3 ст. ложки

сир 100 г

яйце 1 шт.

цибуля ріпчаста 1 головка

сметана 1/3 склянки

перець чорний мелений

сіль

Приготування:

Качан капусти розберіть на листя, зріжте з них потовщення. Капустяне листя відварити в підсоленій воді до напівготовності, відкиньте на друшляк, дайте воді стекти.

Цибулю дрібно наріжте і злегка обсмажте на розігрітому маслі. Додайте фарш, посоліть, поперчіть і смажте до напівготовності.

У змащену маслом форму укладіть шарами, чергуючи, капустяне листя і фарш, кожен шар посипайте тертим сиром. Залийте яйцем, збитим зі сметаною і запікайте до готовності.

При подачі наріжте на порції, оформіть помідорами і зеленню.