Ароматні баклажани (рецепт для мультиварки)

Більше рецептів в розділі Овочеві закуски.

Час приготування – 45 хвилин

Інгредієнти на 6 порцій:

баклажани 4 шт.

перець солодкий червоний 2 шт.

помідори 2 шт.

цибуля ріпчаста червона  1 головка

куркума мелена 1/2 ст. ложки

насіння коріандру 1 ст. ложка

перець чилі мелений 1/2 ч. ложки

паста томатна 2 ст. ложки

овочевий бульйон 300 г

йогурт натуральний або сметана 150 г

масло рослинне 2 ст. ложки

Приготування:

Баклажани наріжте пластинами, посоліть і залиште на 20 хвилин. Потім промийте і наріжте кубиками. Перець наріжте соломкою. Помідори обшпарте і, очистивши від шкірки і насіння, наріжте дольками. Цибулю наріжте півкільцями.

Змастіть чашу мультиварки рослинним маслом, викладіть в неї цибулю і злегка обсмажте її в програмі «Випічка». Додайте баклажани і смажте ще 3 хвилини. Покладіть до баклажанів солодкий перець і помідори, всипте куркуму, коріандр, чілі. Додайте томат, влийте бульйон і перемішайте.

Виберіть програму «Тушкування» і готуйте овочі протягом 5-10 хвилин. По закінченні приготування овочі посоліть, влийте йогурт або сметану, перемішайте.

Подавати цю закуску можна і гарячою, і холодною. При подачі посипте рубаною кінзою.

Щоб баклажани не гірчили, їх нарізують, викладають у друшляк, посипають сіллю, кладуть під гніт і дають постояти 20 хвилин.