Рулетики з баклажанів з м'ясом і рисом

Більше рецептів в розділі Овочеві закуски.

 

Час приготування – одна година

Інгредієнти на 4 порції:
рис 3 ст. ложки

баклажани 4 шт.

фарш м'ясний 200 г

цибуля зелена 30 г

маслини без кісточок 12 шт.

часник 2 зубчики

сир твердий тертий 4 ст. ложки

кінза 1 пучок

оцет бальзамічний 2 ч. ложки

паста томатна 1 ст. ложка

вино біле сухе 1 ​​стакан

перець чорний мелений

сіль

Приготування:
Баклажани наріжте вздовж тонкими пластинками, посоліть, витримайте півгодини. Потім покладіть в киплячу воду, варіть 2 хвилини. Скибочки баклажанів з допомогою шумівки вийміть дайте воді стекти. Зваріть розсипчастий рис, охолодіть. Фарш змішайте з рисом, різаною цибулею, дрібно нарізаними маслинами, подрібненим часником і сиром. Суміш посоліть, поперчіть, додайте трохи різаної кінзи, перемішайте.

Викладіть начинку на скибочки баклажанів починаючи з більш широкого кінця, скрутіть рулетики, скріпіть дерев'яними шпажками. Покладіть рулетики у форму для запікання. Оцет змішайте з томатною пастою і половиною стакана води. Залийте сумішшю рулетики і запікайте їх 40 хвилин при 180 °С. Готові рулетики викладіть на блюдо.