Помідори, фаршировані овочами та рисом

Більше рецептів в розділі Овочеві закуски.

 

Час приготування – одна година

Інгредієнти на 6 порцій.:
рис 150 г
помідори 12-18 шт.
морква варена 400 г
цибуля ріпчаста 5 головок
кінза, петрушка, кріп і базилік по 3-4 гілочки
масло рослинне 100 г
сіль

Приготування:

Моркву дрібно наріжте. Рис переберіть, промийте кілька разів в гарячій і холодній воді. Всипте в киплячу підсолену воду, доведіть до кипіння на сильному вогні, зніміть піну, потім зменшіть вогонь і варіть рис до готовності при слабкому кипінні.

Відварений рис змішайте з морквою. Додайте дрібно нашатковану цибулю, дрібно посічену зелень, залишивши 1-2 столові ложки зелені для оформлення, посоліть за смаком.

У помідорів зріжте верхні частини, які будуть використовуватися в якості «кришок». За допомогою чайної ложки акуратно видаліть м'якоть, так, щоб не пошкодити стінки помідорів .

Помідори наповніть фаршем з рису і овочів, закрийте «кришками», викладіть в сотейник впритул один до одного і залийте сумішшю масла і м'якоті помідорів. Тушіть, закривши кришкою, на слабкому вогні протягом 20-30 хвилин.

Подавайте помідори на блюді