Вареники

Більше рецептів в розділі Овочеві закуски.

 

Інгредієнти:

1 склянку гарячої води.

2 ст. л. жирної сметани.

1 ст. л. вершкового масла.

0,5 ч. л. солі.

2,5 склянки борошна.

начинка:

0,5 кг картоплі.

300 г грибів.

зелень.

сіль, перець.

Приготування:

У миску просіяти борошно, додати сіль, вершкове масло і сметану, налити склянку гарячої води і замісити тісто.
Накрити тісто плівкою і залишити на 10-15 хвилин. У цей час приготуємо начинку.
Картоплю відварити і розім'яти в пюре.
Гриби дрібно порізати і обсмажити в олії. З'єднати з картопляним пюре. Додати дрібно посічену зелень, посолити, поперчити. Начинка готова - можна починати ліпити вареники.
Відрізати 1/3 тіста. Розкачати в довгий пласт, приблизно 10 см шириною.
За допомогою двох столових ложок сформувати кульку з начинки і викласти на розкачане тісто.
Краї тіста змочити водою. Скласти краї тіста, накривши начинку. Притиснути шов пальцями. Починаємо вирізати вареники. За допомогою склянки вирізати вареники. Скласти вареники в блюдо і поставити в холодильник, поки ви будете ліпити інші.
Вареники відварити у великій кількості підсоленої води з додаванням лаврового листа, горошку чорного перцю і зелені. Як тільки вареники спливуть, дістаємо їх шумівкою і подаємо на стіл разом зі сметаною і вершковим маслом.