Картопляний завиванець

Більше рецептів в розділі М’ясні закуски .

 

 Інгредієнти:

1 кг. картоплі.

1 яйце.

3 ч. л. крохмалю.

1 ст. л. жиру. 

1 ст. л. сухарів.

Горохова начинка:

1 скл. гороху.

2 цибулини.

2 ст. л. жиру.

Сіль.

Перець.

М’ясна начинка:

250 г м’яса.

1 цибулина.

1 ст. ложка жиру.

Сіль.

Перець.

 Приготування:

 Картоплю обібрати,  зварити,  розі­м’яти,  додати крохмаль, яйця, сіль. Підготовлене тісто покласти грубим шаром на вафельний рушник,  а на тісто — начинку.  Скрутити рулет,  викласти на змащену жиром бляш­ку,  швом донизу.  Посипати сухарями і пекти в гарячій духовці 60 хвилин.  У період посту готуємо горохову начинку:  горох зварити,  перемолоти,  заправити засмаженою цибулею, перцем, сіллю.  Аналогічно можна приготувати м’ясну начинку:  змолоти варене м’ясо,  заправити смаженою цибулею,  посолити-поперчити.  Рушник має бути вологим,  тоді тісто легко відстане.  Завиванець треба різати холодним.