Курка з рисом

Більше рецептів в розділі М’ясні закуски .

 

Інгредієнти:

1 курка вагою 1-1,5 кг,

1/2 лимона,

3-4 зубки часнику,

2 ст. ложки олії,

1 велика цибулина,

1 стручок солодкого пер­цю,

сіль, чорний перець на кінчику ножа,

1/2  склянки томату-пюре,

1 ч. ложка червоного меленого перцю,

2 склян­ки рису,

1/2 склянки білого вина,

1 банка (330 г) зеленого горошку,

кілька маринованих стручків солодкого перцю,

4 склянки курячого бульйону або води.

Приготування:

Курку почистити, помити, натерти сіллю, соком лимона і роздавлених часточок часнику і залишити на 0,5-1 год. У цей час розігріти олію і, додавши в неї розтертий часник, крупно нарубану ріпчасту цибулю і стручковий перець, на­різані дрібними тонкими кільцями, поставити тушкуватися. Коли часник і цибуля стануть м’якими, додати томат-пюре й потім курку, розрізану на порції (4—8 частин), тушкувати до готовності.

Коли курка стане м’якою, перекласти її в окремий посуд і поставити в тепле місце.

Добре промитий і обсушений рис покласти в каструлю, у якій тушкувалося м’ясо.

Рис і соус добре перемішати, додати біле вино, 4 склянки води або курячого бульйону і сік маринованого солодкого пер­цю (можна також улити сік консервованого зеленого горошку; якщо додавати сік горошку, то м’ясного бульйону слід брати меншу кількість). Усі продукти добре перемішати, причому ку­ряче м’ясо треба покласти зверху.

Поставити на вогонь. Коли рис усотає рідину, додати зеле­ний горошок.

Страву слід залишити на слабкому вогні ще на 5 хв, після чого зняти, прикрасити смужками стручків маринованого со­лодкого перцю і відразу ж подати на стіл.

Розраховано на 4-6 порцій.