Чіпси в мікрохвильовці

Більше рецептів в розділі Закуски.

Чіпси в мікрохвильовці

Для любителів «похрумтіти» - домашні картопляні чіпси в мікрохвильовці.

Для чіпсів необхідно якомога тонше нарізати картоплю. Зробити це можна за допомогою спеціальної терки з тримачем (її ще називають «мандоліна»), слайсера або просто овочечистки.

Інгредієнти:
сира картопля
улюблені приправи
сіль
оливкова або соняшникова олія

Притотування:
Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо як можна тонше. Нарізану картоплю промиваємо кілька разів в холодній воді, щоб змити весь крохмаль. Промиту картоплю обсушуємо чистим рушником, притискаючи, щоб картопляні часточки стали зовсім сухими.

На тарілку кладемо пергамент для випічки, змащуємо його маслом і розкладаємо на ньому чіпси в один шар, так щоб картоплини не дотулялися. Посипаємо сіллю і приправами за смаком.

Розміщуємо тарілку в мікрохвильову піч, ставимо потужність на 700 ват, час - 3-5 хвилин. Слідкуйте за приготуванням чіпсів, так як час їх приготування залежить від печі, як тільки картопля покриється легким рум'янцем - чіпси готові.

Якщо необхідна велика кількість чіпсів - готуємо чіпси в мікрохвильовці невеликими порціями.