Різдвяне поліно

Більше рецептів в розділі Торти.

Час приготування – 40 хвилин + охолодження

Інгредієнти на 6 порцій:
борошно пшеничне 3/4 склянки
кава розчинна 1 1/2 ч. ложки
яйця 3 шт.
цукор 1 склянка
вершки густі 1 стакан
фісташки 50 г
ванілін 1/4 ч. ложки
розпушувач тіста 1 ч. ложка
сіль 1 щіпка

для крему:
масло вершкове 100 г
какао-порошок 1/3 склянки
цукрова пудра 1/2 склянки
ванілін 1/4 ч. ложки

Приготування:
Яйця збийте з цукром. Не припиняючи збивання, додайте 1/3 склянки води і ванілін.

Поступово всипте суміш борошно, розпушувач і сіль.

Деко змастіть маслом, вистеліть пергаментом, також змастіть його маслом. Викладіть тісто на пергамент, випікайте його 12-15 хвилин при 190°С.

Випечену основу перекладіть на серветку, посипану цукровою пудрою. Видаліть пергамент, краї підрівняйте гострим ножем. Якщо папір погано знімається, змочіть його водою. Зверніть гарячий рулет разом з серветкою. Охолоджувати 30 хвилин.

Вершки збийте, додавши 2 столові ложки цукру і каву.

Бісквіт розгорніть, рівномірно викладіть на нього шар збитих вершків, знову скрутіть рулет і покладіть його швом вниз на плоске блюдо.

Для крему вершкове масло збийте з цукровою пудрою, какао і ваніліном.

Відріжте від одного кінця рулету по діагоналі шматочок товщиною 5 см. З нього ми зробимо «сучок». Прикладіть його до будь-якої сторони рулету, приклеївши за допомогою невеликої кількості крему. Покрийте рулет кремом. Декоративною гребінкою або вилкою нанесіть на поверхню рулету розводи, щоб вона стала схожа на кору дерева. Посипте зверху рубаними фісташками.

Перед подачею рулет охолодіть.