Шоколадний торт без борошна

Більше рецептів в розділі Торти.

 

Інгредієнти: 

110 г темного або напівсолодкого шоколаду, нарізаного на невеликі рівні частини (вміст какао 60%)

1/2 склянки вершкового масла

3/4 склянки цукру

3 великих яйця

1 1/2 чайної ложки ванільного екстракту

1/2 скланки якісного какао

1/2 чайної ложки кориці

1/4 чайної ложки кайенського перцю (за бажанням)

1 чайна ложка меленої кави

Приготування: 

Розігрійте духовку до 180 градусів. Покрийте дно і стінки форми для випічки діаметром 20 см папером для випічки і злегка змастіть вершковим маслом папір.

У маленькій мисці, помістіть шоколад, корицю, каву і кайенский перець (якщо використовується). Змішайте їх добре та відкладіть в сторону. В іншу маленьку миску помістіть шоколад і вершкове масло. Розтопіть їх до отримання однорідної маси  (у мікрохвильовій печі або на водяній бані).

Залийте гарячу шоколадну суміш в миску разом з цукром і добре збийте. Продовжуючи збивати, додавайте по одному яйця, не поспішати, щоб яйце повністю розмішалося, перш ніж додати наступне. Додати ванільний екстракт. Просіяти какао на шоколадну суміш і мішати знову, поки добре не перемішається. Вилийте отримане тісто в раніше підготовлену форму і випікайте близько 20-25 хвилин. Залиште готовий пиріг охолонути протягом 5 хвилин, а потім проведіть гострим ножем з боків від форми і викладіть торт на тарілку. Дайте йому повністю охолонути перед подачею на святковий стіл.