Торт - три шоколади

Більше рецептів в розділі Торти.

Інгредієнти:

Знадобиться для бісквіта:

Яйце - 2 шт

Цукор - 1/3 скл.

Борошно - 2/3 скл.

Какао-порошок - 1 ст. л.

Розпушувач тіста - 1 ч. л.

Ванілін - 1 ч.л.

Лікер вершковий для просочення бісквіта - 50 мл

Для шоколадних мусів:

Шоколад чорний - 200 г

Шоколад молочний - 200 г

Шоколад білий (мус з білого шоколаду - 200 г; глазур - 100 г) - 300 г

Масло вершкове (на муси по 30 г; на глазур - 50 г) - 140 г

Вершки (для збивання, на муси по 200 мл; для желатину - 50 мл; глазур - 50 мл) - 700 мл

Лікер вершковий - на муси по 50 мл - 150 мл (можна не використовувати)

Желатин кристалічний на муси - по 8 г - 24 г

Приготування бісквіта:

1. Яйця збити з цукром в пишну піну.

2. Вмішати ванілін, борошно, розпушувач, какао.

3. Получивши густувате, погано поточне тісто виливаємо у форму, попередньо змащену маслом і обсипану борошном. Форма повинна бути за розміром майбутнього торта.

4. Випікаємо при температурі 200-220 градусів близько 15 хв.
Готовий бісквіт дістаємо з форми, охолоджуємо і вирізаємо з нього корж діаметром на 2 см менше форми. Просочуємо лікером.

5. Дно форми вистилаємо пекарської папером, а бортик жорсткої плівкою (можна згорнути для цього термосалфетку пластикову). Висота плівки повинна трохи перевищувати висоту форми.
На середину форми кладемо корж і ставимо все це в морозилку. Це прискорить застигання мусу надалі.

Якщо довго возитися з випіканням бісквіта не хочеться, є альтернатива: Візьміть бісквітну основу для торта - 150 г, волоські горіхи - 20 г, горіхи кедрові - 20 г, какао - 20 г, 50 мл лікеру. Бісквіт натираємо на крупній тертці, додаємо подрібнені горіхи, амаретто, какао, перемішуємо. Форму змащуємо вершковим маслом і укладаємо пергамент. Бісквіт укладаємо у форму рівномірним шаром.

Приготування шоколадних шарів:

1. Желатин замочити в холодних вершках (приблизно 50 мл) і розділити на три частини.

2. 600 мл холодних вершків збити до "міцних піків", розділити на три частини і прибрати в холодильник.

3. Чорний шоколад розламати на шматочки і розтопити з 30 г вершкового масла при безперервному помішуванні, не доводячи до кипіння. Влити лікер і перемішати в однорідну шоколадну масу. Всі остудити і змішати зі збитими вершками.

4. Дістаємо з морозилки форму з коржем і виливаємо поверх нього мус, намагаючись рівномірно заповнити зазор між коржем і бортиком. Знову прибираємо в морозилку. Кожен шар ставимо в холодильник (морозилку) на 20 хвилин.

5. За таким же принципом робимо шар з молочного, а потім білого шоколаду.

6. Для приготування глазурі розігріти до кипіння вершки з вершковим маслом. Додати білий шоколад і нагрівати, поки повністю не розтопиться.

7. Готовою глазур'ю покрити верх торта, розподіляючи її рівномірно по всій поверхні торта. Треба відзначити, що після охолодження глазур не твердне, що дуже зручно при нарізуванні торта. Все це знову ставимо в морозильник - можна залишити на ніч.

8. Готовий торт прикрашаємо вершками, шоколадом, цукровою пудрою або фруктами.