Ромово - мигдальний торт

Більше рецептів в розділі Торти.

Інгредієнти:

3 яйця,

3 ст. ложки теплої води,

3/4 склянки цукру,

1 пакетик ванільного цукру,

2/3 склянки борошна,

2 ч. ложки без верху розпушувача,

1 пакетик мигдаль­ного порошкового пудингу.

Для крему й оформлення: 250 г вершкового масла або маргарину, 2 яєчних жовтки, неповна склянка цукрової пудри, 4 лікерні чарки рому, 6 ст. ложок ма­линового джему, 12 готових червоних марципанових троянд, 1 ст. ложка фіста­шок, 1 пакетик тертих мигдальних горіхів.

Жовтки з водою, цукром і ваніліном розтерти у білу піну. Збиті білки з’єднати з жовтковим кремом, посипати борошном і розпушувачем та обережно змішати з по­рошковим пудингом. Вогнетривку форму діаметром 24 см викласти пергаментним па­пером, заповнити тістом і випікати в нагрітій до 175 °С духовці протягом 25 хв.

Охолоджений торт розділити на три частини за допомогою нитки. Для цього по товщині коржа треба зробити надріз, вставити в нього міцну нитку і, акуратно стягу­ючи її кінці, розділити в такий спосіб корж спочатку на 2, а потім на 3 частини. Прома­стити коржі сумішшю джему й рому і з’єднати. Торт з усіх боків обмазати кремом і з боків обсипати мигдальними пластинками. Розкласти по кругу троянди й розділити торт на дванадцять сегментів, зробивши легкі надрізи.

Приготування крему. Вершкове масло розтерти до білого. Поступово ввести жовт­ки й цукрову пудру. Потім додати ром.