Французьке печиво

Більше рецептів в розділі Тісто, коржі.

Французьке печиво

Інгредієнти:
яйце - 3 шт.
вершкове масло - 220 г.
цукор коричневий - 4 ст. л.
ванілін - щіпка
сіль - 1/3 ч. л.
какао-порошок - 1 ст. л.
борошно (у світле тісто - 140 г; в темне тісто - 130 г) - 270 г.

Приготування:
Яйця зварити круто, почистити, відокремити білки від жовтків (білки в даному рецепті не знадобляться). Варені яєчні жовтки ретельно розім'яти виделкою.

Розм'якшене вершкове масло змішати з коричневим цукром, сіллю, ваніліном і яєчними жовтками.

Отриману масу розділити на 2 рівні частини. В одну частину додати какао-порошок і перемішати.

Далі додати борошно і замісити 2 види тіста.

Світле і темне тісто розкачати в пласти однакового розміру.

На темний пласт тіста покласти світлий, злегка притиснути і покласти в холодильник на 30-40 хвилин. Потім по краю тіста підрівняти за допомогою ножа.

Нарізати на 4 пластини однакової ширини.

Пластини з двох видів тіста скласти по дві так, щоб світла смуга була на темній, а темна - на світлою.

Брусочки з тіста нарізати на шматочки шириною 1 см. Деко застелити фергаментом, викласти заготовки печива. Випікати печиво в духовці при температурі 180 - 190 градусів 10-15 хвилин (залежно від духовки).