Пухкеники

Більше рецептів в розділі Пироги, пиріжки.

Пухкеники

Інгредієнти на 4 порції:
борошно пшеничне 1,5 склянки
вода 1,5 склянки
яйця 6 шт.
цукор 1/4 склянки
масло вершкове 1 ст. ложка
масло рослинне 2 склянки
сухарі мелені 3 ст. ложки
цукор ванільний 1 ст. ложка

Приготування:
Воду разом з вершковим маслом і цукром доведіть до кипіння, всипте борошно і, прогріваючи суміш на слабкому вогні, вимішуйте до тих пір, поки вона не перестане прилипати до стінок каструлі.

Охолодіть тісто до 60-70 °С, вбийте яєчні жовтки по одному, кожен раз вимішуючи тісто до однорідної консистенції.

Поступово додайте збиті в піну яєчні білки.

За допомогою ложки відділіть невелику кількість тіста, опустіть його в розігріте масло і смажте до золотистого кольору.

Готові пухкеники посипте сухарями, змішаними з ванільним цукром. Подавайте гарячими з варенням.