Картофджин

Більше рецептів в розділі Пироги, пиріжки.

Інгредієнти:

Для тіста:

борошно 1,1 кг

сіль 2 ч. ложки

масло вершкове 50 г

дріжджі сухі 1 ст. ложка

цукор 0,5 ч. ложки

вода 700 мл

олія соняшникова 10 ст. ложок

Для начинки:

картопля варена за смаком

сир адигейський за смаком

сіль за смаком

масло вершкове 500 г

Приготування:

Замісити м'яке, але не липке тісто. Поставити в тепле місце для підйому на 1 годину. Обім'яти і сформувати кульки масою 400 р.

Варену картоплю з сиром (у пропорції 1:1) пропустити через м'ясорубку, посолити. Якщо сир не дуже жирний, додати 2 ст. ложки сметани. З тіста сформувати кульки масою 450 р.

Шматки тіста трохи розім'яти руками, викласти на них начинку. Вироби викласти на суху сковороду і зліпити пироги. Випікати при 250-300 °С до утворення рум'яної скоринки. Готові пироги рясно змастити вершковим маслом.