Піца з грибами і помідорами

Більше рецептів в розділі Піца.

Час приготування – 30 хвилин

Інгредієнти на 4 порції:

Для тіста:

борошно пшеничне 400 г

вода 200 г

дріжджі пресовані 12 р

олія оливкова 3 ст. ложки

цукор 1 ч. ложка

сіль

Для начинки:

сир твердий 350 г

помідори черрі 20 шт.

гриби 8 шт

олія оливкова 2 ст. ложки

базилік рубаний 1 ст. ложка

зелень петрушки рубана 1 ст. ложка

сіль

Приготування:

Класичне поєднання: сир, гриби і помідори. Їх чудово доповнюють запашна пряна зелень і ароматна оливкова олія. Всього якихось півгодини - і ця смачна піца буде готова!

Для тіста дріжджі розчиніть у теплій воді, додайте сіль, цукор і енергійно перемішайте дерев'яною ложкою. Борошно насипте гіркою, в середині зробіть поглиблення. Влийте в нього розведені дріжджі, додайте масло і замісіть тісто.

Підкатайте тісто в кулю, посипте борошном і викладіть в глибокий посуд. Накрийте серветкою і поставте в тепле місце на 2 години для бродіння. Коли тісто збільшиться в об'ємі в два рази, зробіть обминку і знову дайте йому піднятися.

Готове тісто розділіть на 4 частини. Сформуйте з кожної куля, розкачайте сочні і викладіть в змащені маслом форми.

Помідори розріжте навпіл. Сир і гриби наріжте скибочками. На сочні укладіть скибочки сиру і грибів, половинки помідорів. Полийте маслом і посоліть.

Випікайте піци 15 хвилин при 220 °С.