Оладки

Більше рецептів в розділі Млинці.

 

Ігредієнти:

2 склянки пшеничного борошна,

2 склянки молока,

25 г. дріжджів,

2 яйця,

2 ст. лож­ки олії в тісто ,

3 ст. ложки для смаження,

1 ч. ложка солі,

1 ст. ложка цукру.

Для заправки:3/4 склянки сметани.

Приготування:

У каструлю влити пекарські дріжджі, розведені в молоці, підігрітому до 30 °С, всипати просіяне пшеничне борошно, добре вимішати, накрити чистим рушником і поставити у тепле місце для бродіння на 1 год. Після цього додати сіль, цукор, свіжі яйця, рослинну олію, добре вимішати (густіше, ніж для млинців), знову поставити у тепле місце для бродіння.

Коли тісто вдруге, підійде, то, не розмішуючи його, брати змоченою у воді лож­кою, класти на гарячу сковороду, змазану невеликою кількістю жиру, і смажити оладки з обох боків.При подачі на стіл оладки полити розігрітим вершковим маслом або сметаною, медом, варенням або посипати цукром.