Вергуни

Більше рецептів в розділі Хліб, булочки.

 

Тісто для вергунів готується так:

Яйця розтерти з цукром, потім додати масло або інші молочні продукти, спиртні або арома­тичні компоненти, і в цю масу потроху вси­пати борошно, замішуючи круте тісто. По­ступово додати близько чверті склянки, максимум — півсклянки води.

Тісто розкачати в пласт завтовшки не більш як 2-3 мм і нарізати смужками зав­ширшки 2,5 см і завдовжки 10-12 см. Ці смужки скласти навпіл, переплести в коси­цю, а кінці зліпити.

Тісто може бути нарізане також смужками різної форми. Потім вергуни занурити в кип­лячий смалець (свинячий жир), та обсмажу­вати в ньому 1-2 хв до золотистого кольору.