Ячмінний хліб з медом

Більше рецептів в розділі Хліб, булочки.

45 хвилин + бродіння (духовка), 3 години 50 хвилин (хлібопічка)

Інгредієнти на 800 г:

борошно пшеничне 375 г

молоко 200 мл

борошно ячмінне 125 г

масло вершкове 25 г

яйце 1 шт.мед 2 ст. ложки

дріжджі швидкодіючі 1 ч. ложка

сіль 1 ч. ложка

Приготування: 

Злегка збийте яйце, додайте молоко, мед, долийте стільки води, щоб загальний об'єм рідини склав 350 мл. Насипте суміш борошна так, щоб рідина повністю була вкрита ним. У різні кути форми покладіть сіль, розм'якшене масло.

В центрі форми, зробіть в борошні поглиблення так, щоб воно не діставало до рідини, всипте дріжджі.

Встановіть основний режим, «середня скоринка». Натисніть кнопку «старт».

Якщо ви використовуєте духовку, з перерахованих продуктів замісити тісто. Дайте йому піднятися, ще раз вимісити і надайте форму. Перекладіть на деко, вистелене пергаментом. Після відстойки випікайте хліб до готовності при 210 °С.

Хороший мед повинен стікати з лопаточки непереривною цівкою. Розведений цукровим сиропом мед стікає краплями, утворюючи при цьому бризки.