Чіабатта

Більше рецептів в розділі Хліб, булочки.

25 хвилин + замішування і бродіння

Інгредієнти на 750 г:

Для опари:

борошно пшеничне 140 г

дріжджі швидкодіючі 1/2 ч. ложки

вода тепла 3 ст. ложки

вода холодна 4 ст. ложки

Для тіста:

борошно пшеничне 270 г

дріжджі швидкодіючі 1/2 ч. ложки

вода кімнатної температури 1 стакан

олія оливкова 2 ст. ложки

сіль

Приготування: 

Чіабатта - італійський білий хліб з дріжджового тіста. У тісто для нього додають оливкове масло, іноді молоко, а також прянощі.

Для опари дріжджі змішайте з теплою водою і дайте їм постояти 5 хвилин. У борошно додайте дріжджі з водою і перемішайте все до однорідної маси. Накрийте плівкою і залиште на 3 години при кімнатній температурі для бродіння.

Для тіста дріжджі змішайте з теплою водою. Додайте опару, воду, масло, сіль і замісіть тісто. Викладіть його в змащену маслом ємність, накрийте харчовою плівкою і залиште на 1 годину.

Коли тісто підніметься і збільшиться приблизно вдвічі, розділіть його на 2 частини, викладіть на пергамент довжиною 25 см і присипте борошном.

Накрийте плівкою і залиште для вистоювання на 1 годину.

За 30 хвилин до випікання розігрійте духовку до 220 °С. Випікайте чіабатту 25 хвилин.