Лимонний кекс

Більше рецептів в розділі Кекси, маффіни.

Лимонний кекс

Домашній смачний лимонний кекс з виноградом.

Для лимонного смаку, в тісто для кексу додаємо подрібнену цедру і сік лимона. Ще знадобиться вершкове і оливкове масло, яйця, трохи білого вина, коричневий цукор і виноград без кісточок. Замість винограду можна вибрати будь-які інші ягоди.

Інгредієнти:
100 грам коричневого цукру
50 грам вершкового масла
110 грам пшеничного борошна
половина чайної ложечки розпушувача
100 мл білого вина
2 сирих яйця
подрібнена цедра від половини лимона
половина столової ложки соку з лимона
50 мл оливкової олії
150 грам білого винограду без кісточок
трохи цукру коричневого, для посипання кексу
масло вершкове для змащування форми

Приготування:
Вино наливаємо в мисочку, ставимо на вогонь і кип'ятимо хвилин 5. М'яке вершкове масло збиваємо з коричневим цукром, потім додаємо яйця, подрібнену цедру і перемішуємо. Змішуємо просіяне борошно з розпушувачем, всипаємо в олійно-яєчну суміш і перемішуємо.

Вино змішуємо з оливковою олією, додаємо в тісто. Сюди ж додаємо сік лимона і остаточно перемішуємо наше тісто до однорідної консистенції.

Невелику форму змащуємо вершковим маслом, викладаємо тісто, зверху, злегка вдавлюючи, виноград і посипаємо цукром. Кекс випікаємо хвилин 35-40, при температурі в духовці 180 градусів. Форму ставимо в уже розігріту духовку. Після випічки, трохи охолонувший лимонний кекс прикрашаємо - посипаємо цукровою пудрою.