Кальмари по - одеському

Більше рецептів в розділі Салати з риби та морепродуктів.

 

Інгредієнти:

Кальмари - 700 г.

Яблука свіжі - 2 шт.

Круто зварені яйця - 2 шт.

Цибуля ріпчеста - 1 шт.

Горошок зелений - 1 ст.

Майонез - 200 г.

Сіль, перець - на смак.

Приготування:

Кальмари розморозити в холодній  воді, потім опустити на 3 - 6 хвилин у гарячу воду і видалити плівки. Підготовлені тушки кальмарів покласти в окріп (на 1 кг кальмарів - 2 л води) і проварити 5 - 7 хвилин (довше варити не рекомендується, оскільки кальмари  стануть жорсткими). Охолодити й нарізати соломкою. Яблука обчистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати часточками. Круто зварені яйця нарізати скибочками. Ріпчесту цибулю нашинкувати й залити холодною водою на 20 хвилин, щоб позбутися гіркоти. Консервований горошок відцідити від рідини. Підготовлені продукти перемішати. посолити, поперчити й заправити майонезом.