Салат "Перлина"

Більше рецептів в розділі Салати з риби та морепродуктів.

Інгредієнти:

200 г слабосоленої сьомги

40-50 г оливок

60 г сиру

5 яєць

1 апельсин

1-2 ст.л. червоної ікри

майонез

сіль

перець

зелена цибуля

Приготування:

Зварити яйця круто, відокремити білки від жовтків і натерти на середній тертці. Сьомгу нарізаємо маленькими скибочками.

Апельсин почистити від шкірки і волокон і порізати м'якоть кубиками. Сир натираємо на дрібній тертці. Оливки нарізати кільцями.

Салат викладаємо шарами. Перший шар - половина білків, змішаних з майонезом. Далі викладаємо жовтки, солимо, перчимо за смаком і трошки промазуємо майонезом. Третім шаром викладаємо половину сьомги і промазуємо майонезом. Потім оливки і решту сьомги.

Потім викладаємо сир і трохи майонезу. Наступним шаром кладемо апельсини, а поверх білки, що залишилися змішані з майонезом. Салат прикрашаємо ікрою та оливками, а в центр кладемо половинку перепелиного яйця. Готовий салат "Перлина" прибираємо в холодильник, попередньо загорнувши харчовою плівкою, і даємо настоятися кілька годин.