Салат «Змійка»

Більше рецептів в розділі Салати з риби та морепродуктів.

Інгредієнти:
горбуша консервована 1 банка
картопля 4 шт.
яйця 4 шт.
сир плавлений 100 г
майонез 100 г
кукурудза консервована 150 г
маслини без кісточок 50 г
морква за смаком
зелень петрушки

Приготування:
Картоплю, моркву і яйця відваріть до готовності і охолодіть, потім почистіть.

Горбушу перекладіть в глибоку миску, розімніть за допомогою виделки, додавши половину рідини з банки. Картоплю натріть на тертці, додайте до риби. Яйця і плавлений сирок натріть на тертці і додайте до риби з картоплею. Перемішайте, заправте майонезом, якщо потрібно, трохи посоліть.

Приготований салат викладіть на велике плоске блюдо, надаючи форму змійки. Ложкою вирівняйте поверхню. Оформіть тонко нарізаними кільцями маслин і кукурудзою, залишаючи «мордочку» відкритою. Для оформлення очей одну маслину розріжте навпіл і закріпіть половинки на голові. З маленьких шматочків маслин оформіть вії. Язичок, ніс і корону виріжте з вареної моркви. Перед подачею салат оформіть свіжою зеленню.