Індійський морквяний салат

Більше рецептів в розділі Салати овочеві.

Інгредієнти: 

1 пучок свіжої моркви

фарш баранини

гарам масала

насіння коріандру

цибуля

імбир - 1 см

сок лайма

оливкова олія

свіжа петрушка і м'яти

Приготування: 

Очистіть моркву і помийте. Краще використовувати кольорові моркви для цієї мети (від жовтого до червоного відтінку) . З використанням картоплечистки наріжте їх в смужки.

На добре розігрітій сухій сковороді просмажте 1 столову ложку насіння коріандру. Після того як почуєте аромат і стане золотистим, пересипте в ступку разом з дрібно нарізаною цибулею і натертим коренем  імбиру. Подрібніть добре всі продукти і залийте всередину сік 1 лимона і оливкове масло, так, щоб отримати соус.

Залийте моркву соусом і додайте петрушку і м'яту. Баранячий фарш обсмажите на сковороді до коричневого кольору, перемішуючи дерев'яною ложкою під час смаження. Заправте 1 чайною ложці гарам масала і добре перемішайте.

У неглибокому посуді викласти смажений м'ясний фарш, зверху покласти салат. Рекомендовано подавати з гарячим індійським хлібом (наан).