Салат з цвітної капусти

Більше рецептів в розділі Салати овочеві.

Інгредієнти:

капуста цвітна 2 кг

помідори 1 кг

перець солодкий 300 г

зелень петрушки 100-200 г

для заливки:

олія рослинна 200 г

оцет 6%-й – 0,5 склянки

цукор 100 г

60 г сіль

часник 80 г

Приготування:

Капусту розберіть на суцвіття, бланшируйте 3 хвилини в підкисленій воді, відкиньте на друшляк, остудіть під струменем холодної води. Помідори наріжте часточками, перець - кільцями.

Овочі перемішайте, додавши зелень петрушки.

Для заливки на 1 л киплячої води або капустяного відвару розчиніть сіль, цукор, додайте оцет, масло, подрібнений часник, доведіть до кипіння.

Овочі залийте заливкою, варіть 10 хвилин, відразу розкладіть по банках, герметично закрийте.