Салат курячий - коктейль

Більше рецептів в розділі Салати м’ясні.

Інгредієнти:

300 г курячого філе,

300 г твердого сиру,

3 огірка,

3 столові ложки консервованого зеленого горошку,

3 яйця,

2 зубчики часника,

4 ст. ложки майонезу,

перець,

сіль.

Приготування:

1. Куряче філе промити і варити в підсоленій воді до готовності.

2. Підготовлене філе остудити, нарізати соломкою і посипати перцем.

3. Яйця зварити круто, остудити і очистити від шкаралупи.

4. Відокремити білки від жовтків. Білки нарізати соломкою, а жовтки натерти на тертці.

5. Огірки вимити, розрізати кожен на 3-4 частини і нарізати тонкими смужками.

6. Сир натерти на тертці.

7. Часник очистити, вимити й подрібнити.

8. Підготовлені продукти викласти в порційні креманки
в наступному порядку: огірки, шматочки курки, яєчний білок, часник, сир. Кожен шар посолити і змастити невеликою кількістю майонезу.

9. Прикрасити жовтком і зеленим горошком.

Стару курку можна відрізнити від молодої по грудній кісточці: у старій птиці вона погано піддається стисненню пальцями, у молодої - стисканняється легко.