Пісний капусняк з грибами

Більше рецептів в розділі Овочеві супи.

Пісний капусняк з грибами

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Інгредієнти на 8 порцій:
вода 3 л
капуста квашена 800 г
гриби 300 г
морква 1 шт.
картопля 400 г
корінь селери 1 шт.
корінь петрушки 1 шт.
корінь пастернаку 1 шт.
цибуля ріпчаста 1 головка
масло рослинне 40 г
лавровий лист 1 шт.
цукор 1 ч. ложка
перець чорний горошком 2 шт.
сметана 160 г
сіль

Приготуваня:
Гриби наріжте скибочками, залийте водою і відваріть.

Моркву, цибулю і коріння дрібно наріжте, обсмажте на олії.

До квашеній капусті додайте частину грибного відвару, цукор, лавровий лист і тушкуйте капусту до готовності.

Грибний відвар, що залишився, доведіть до кипіння, додайте картоплю, знову доведіть до кипіння, покладіть капусту, гриби, пасеровані цибулю, моркву і коріння, перець, сіль і варіть суп до готовності.

При подачі посипте капусняк дрібно нарізаною зеленню петрушки і кропу, заправте сметаною.