П’ять рецептів домашнього майонезу

Більше рецептів в розділі Корисне для господині.

П’ять рецептів домашнього майонезу

Домашній майонез - це не тільки смачний, а ще й корисний соус, який урізноманітнює смак безлічі ваших страв.

Використовуючи нехитрі добавки до майонезу, можна створити колекцію різних соусів. І у вас завжди під рукою будуть свіжі, приготовані без будь-яких або консервантів чудові соуси до риби, м'яса, морепродуктів, картоплі та овочів.

Зберігати домашній майонез потрібно в щільно закритій тарі в холодильнику протягом 3-7 діб. Майонез з добавками краще довго не зберігати, а використовувати відразу ж після приготування.

Домашній майонез класичний

Інгредієнти:
Яйце куряче - 1 шт.,
Олія рослинна (оливкова) - 100-200 мл.,
Цукор - 5 г,
Сіль - 1 щіпка,
Гірчиця готова - 0,5-1 ч. ложки,
Лимонний сік - 1-2 ч. ложки.

Приготування:
Для приготування майонезу можна використовувати не тільки жовток курячого яйця, але також і ціле яйце.

Збити вінчиком або міксером яйце (жовток) з сіллю, цукром і гірчицею. Тепер, продовжуючи збивати, додати тонкою цівкою олію. Збивати масу доти, поки вона не стане густою. Потім додати лимонний сік і знову трохи збити.

На цьому етапі можна ще додати спеції за смаком.

На основі класичного соусу майонезу можна приготувати соус майонез з різними добавками.

Часниковий майонез

Інгредієнти:
Домашній майонез - 1 стакан,
Часник - 2-4 зубчики.

Приготування:
Часник подрібнити на тертці і ретельно змішати з готовим домашнім майонезом.

Соус майонез "Червоний"

Інгредієнти:
Домашній майонез - 200 г,
Томатна паста - 1 ст. ложка,
Сіль - за смаком,
Цукор - за смаком,
Вода - 1-2 ст. ложки.

Приготування:
Томатну пасту з'єднати з водою, додати сіль і цукор, добре розмішати. З'єднати томатну масу з майонезом і ретельно перемішати. У цей соус при бажанні можна додати ще й трохи подрібненого пекучого перцю.

Домашній майонез із зеленню і корнішонами

Інгредієнти:
Домашній майонез - 100 г,
Корнішони - за смаком,
Каперси - 1 ч. ложка,
Яйце куряче - 1-2 шт.

Приготування:
Яйце відварити круто, остудити, очистити і подрібнити. Корнішони та каперси також подрібнити, додати всі в майонез і добре перемішати.

Соус-майонез «Зелений»

Інгредієнти:
Майонез домашній - 100 г,
Пряна зелень - 20-30 р.

Приготування:
Пряну зелень подрібнити, з'єднати з майонезом і перемішати.

- Якщо при збиванні майонезу ви раптом додали багато масла, і у вас не вийшов майонез, він згорнувся, то це положення можна виправити. Візьміть жовток або яйце і почніть все спочатку, але замість масла використовуйте майонез, що згорнувся.

- Якщо ви перебили майонез, і він вийшов у вас занадто густий, то необхідно додати трохи води, потім ретельно перемішати.

Спробуйте хоча б раз самі приготувати домашній майонез - і вам вже ніколи не захочеться купувати його в магазині!