Що подати до шашлику

Більше рецептів в розділі Корисне для господині.

Нарешті шашлик готовий і залишилося тільки подати його до столу.

Поспішаємо попередити, що яким би не було пристосування, яке ви називаєте «столом» - чи то предмет меблів на чотирьох ніжках, встановлений під дахом, що захищає від дощу, або ж клейонка, простелена прямо на траві, він не повинен бути близько до вогню, особливо у вітряну погоду.

Оскільки на вашому столі буде тільки одне головне блюдо - шашлик або варіації на його тему, основну увагу має бути приділено виключно йому. А всі закуски, соуси, гарніри, які теж подаються до столу, повинні підкреслювати смак основної страви і поєднуватися з ним.

Закуски до шашликів краще подати легкі, оскільки їх основне призначення - викликати апетит. І, зрозуміло, закусок не повинно бути занадто багато, на відміну від основного блюда, якого повинно вистачити всім гостям і залишитися для тих, хто попросить добавки.

Що краще подати до страв, які готуються на грилі?

Прекрасним доповненням до них будуть овочі і свіжа зелень, які можна просто крупно нарізати або приготувати з них декілька салатів. Заправку - одну або кілька, щоб у присутніх був вибір, - можна приготувати вдома, розклавши по банках з кришками, що закручуються. А ось заправляти салати слід безпосередньо на місці - перед тим, як подати до столу.

Ще один важливий компонент - соуси. Один - два соуси можна купити в магазині, а інші приготувати самим: вдома чи на пікніку.