Як почистити кальмари. Що приготувати з кальмарів?

Більше рецептів в розділі Корисне для господині.

Досить часто багатьох господинь цікавить питання - як очистити кальмари. Робиться це легко і просто, головне знати з чого починати і як правильно це зробити.

З уже очищених кальмарів можна приготувати безліч страв, які здивують своїм приємним смаком і які будете частіше включаємо їх у свій раціон харчування.

Як очистити кальмари

Заморожену тушку кальмара кладемо в миску і заливаємо закипілою водою. Верхня плівка, яка покриває м'ясо, моментально згортається, швидко зливаємо гарячу воду і під проточною холодною водою знімаємо залишки плівки, видаляємо нутрощі з тушки кальмара  прозорий хребет, що називається хордою, і щупальця.

Очищені таким чином кальмари можна відразу варити, смажити, маринувати або приготувати смачні котлети з кальмарів з рисом. А можна покласти в морозильник, де вони можуть зберігатися на протязі місяця щоб приготувати м'ясо кальмара в потрібний момент.

Як варити кальмари для салату

У посуд наливаємо воду, доводимо її до кипіння, солимо за смаком, можна, при бажанні, додати кілька горошин чорного перцю і опускаємо в киплячу воду по одній почищені тушки кальмарів, по черзі, кожну на 15 секунд.

З вареного кальмара готують смачні і корисні салати. Найпростіший - це з кальмарів, варених яєць, зеленої цибулі та майонезу. Всі інгредієнти, в будь-яких пропорціях, дрібно нарізаємо, додаємо за смаком сіль, заправляємо майонезом і перемішуємо.

Смажені кальмари

Сирі очищені тушки кальмарів нарізаємо соломкою або тонкими кільцями, викладаємо на гарячу сковороду з вершковим маслом, додаємо трохи дрібно нарізаної цибулі, солимо за смаком, перемішуємо і смажимо протягом 4-5 хвилин, додаємо подрібнену зелень кропу або петрушки і смажимо ще хвилинку. Також ще можна посмажити кільця кальмарів у паніровці. Виходить відмінна закуска.

Мариновані кальмари

Наливаємо в каструльку декілька стаканів води, доводимо її до кипіння, додаємо 3 ложки столового 9% оцту, 1 столову ложку солі, лавровий листок, 5-6 горошин перцю чорного, кип'ятимо 2-3 хвилини і охолоджуємо маринад.

Очищені тушки кальмара нарізаємо кільцями або крупно соломкою, посипаємо кільцями цибулі і заливаємо остиглим маринадом. Через 30-40 хвилин мариновані кальмари будуть готові. Виймаємо їх з маринаду і прикрасивши зеленню, подаємо до столу.