Як гарно оформити коктейлі

Більше рецептів в розділі Корисне для господині.

Коктейлі зазвичай оформляють досить просто. Можна використовувати для цього фрукти, які відповідають складу напою. Наприклад, коктейль, до складу якого входить ананасовий сік, - скибочкою і листочками ананаса, напій, в який додають апельсиновий сік, - часточкою або згорнутій у вигляді спіралі цедрою апельсина і т. п. Можна оформити напій часточкою лимона або вишенькою, які підвішують на край келиха, невеликою «парасолькою», «віялом» або іншими оригінальними прикрасами.

Для оформлення коктейлів використовуються ягоди і фрукти, цедру, мелені горіхи, посипку цукрову. Краї келиха нерідко прикрашають «цукровий інеєм». Для цього край келиха занурюють в ємність з соком апельсина або лимона (або натирають шматочком апельсина або лимона), а потім - у ємність з цукром або цукровою пудрою. Замість цитрусових можна використовувати полуницю, додати цукор, кокосову стружку з какао-порошком, кавою, корицею або харчовими барвниками.

Оригінально буде виглядати коктейль з кольоровим льодом. Щоб приготувати такий лід, потрібно змішати воду з фруктовим сиропом і заморозити. Ефектно будуть виглядати і кубики льоду з ягодами або шматочками фруктів всередині.