Помідори, мариновані по-корейськи

Більше рецептів в розділі Консервація.

Помідори, мариновані по-корейськи

 

Інгредієнти:
помідори (невеликі) - 1 кг.
часник - 1 головка.
болгарський перець - 2 шт
морква - 1 шт.
олія - 50 г.
цукор - 50 г.
сіль - 1 ст. л.
оцет (9 %) - 50 мл.
червоний і чорний мелений перець за смаком
зелень за смаком

Приготування:
Помідори помийте і розріжте навпіл. Часник і болгарський перець перекрутіть через м’ясорубку або натріть на тертці. Добре перемішайте. Моркву натріть на тертці для корейської моркви або на звичайній крупній тертці. Зелень подрібніть.

В банку викладіть овочі шарами – половинки помідорів, зрізом вгору, далі часник з перцем, морква, зелень. Через два-три шари посипайте червоним і чорним перцем.

Приготуйте холодний маринад: оцет змішайте з цукром, сіллю і олією до розчинення інгредієнтів. Залийте маринадом помідори.

Банку закрийте кришкою і поставте в холодильник догори дном.

Смачні, кисло-солодкі, гостренькі помідори. Маринуються дуже швидко – протягом 8 годин. Але чим більше помідори маринуються, тим смачнішими виходять. Можуть довго зберігатися в такому вигляді в холодильнику.