Консервований зелений горошок

Більше рецептів в розділі Консервація.

 Консервований зелений горошок

Інгредієнти:
лущений зелений горох

для заливки (на 1 л води):
1/2 ч. ложки цукру
1/2 ч. ложки солі

Приготування:
З зеленого горошку видалити залишки стручків, ретельно промити.

Залити горошок холодною водою, всипати цукровий пісок і сіль. Довести до кипіння і варити 20-30 хвилин.

Рідину після варіння горошку відокремити, процідити через кілька шарів марлі.

Горошок укласти в скляні стерилізовані півлітрові банки, залишивши 2 см. вільного простору від краю.

Проціджену рідину, що залишилася після варіння горошку, нагріти, влити в банки. Стерилізувати заповнені банки в киплячій воді 30-40 хвилин і закатувати.