Салат з кабачків на зиму
Інгредієнти:
1,5 кг. молоденьких кабачків
10 середніх зубчиків часнику
1/2 пучка петрушки
4 ст.л. олії
4 ст.л. оцту
1 ч.л. солі з гіркою
2 ч.л. цукру з гіркою
Приготування:
Кабачки нарізати брусочками. Додати порізану зелень петрушки, роздушений часник, олію, оцет, сіль і цукор.
Перемішати, залишити на 4 години, час від часу перемішувати.
Поставити на вогонь, довести до кипіння і проварити на маленькому вогні 20 хв., часто помішувати. Розкласти гарячим у стерилізовані банки, закрити стерилізованими кришками.
Перевернути банки догори дном, вкрити теплим покривалом і залишити вистигати.
Я банки стерилізую в духовці.
Мию їх, ставлю в холодну духовку, вмикаю нагрів 150 градусів, і залишаю на 15-20 хв. Вони висихають і стерилізуються.