Салат на зиму «Трійка»

Більше рецептів в розділі Консервація.

Салат на зиму «Трійка»

Інгредієнти:
На 3 банки ємністю 0,5л:
100 мл рослинного масла
по 3 помідори, баклажана, болгарських перцю, зубчики часнику і цибулини
0,3 стручка перцю гострого
по 1 ст.л. оцту 9% і цукру
1/2 ст.л. солі

Приготування:
Помити баклажани, нарізати разом зі шкіркою на кружальця по 1 см товщиною, підсолити, перемішати і на 20 хв залишити, потім змити сіль і обсушити баклажани.

Промиті помідори розрізати на 4-6 частин, вирізавши плодоніжки.

Гіркий перець промити, дрібно нарізати третину стручка, видаливши насіння, болгарський - очистити і нарізати соломкою.

Очистити цибулю ріпчасту, промити, нашаткувати півкільцями.

Очищені зубчики часнику подрібнити.

У каструлі розігріти олію, викласти баклажани, цибулю, помідори, два види перцю, довести до кипіння, додати часник, оцет, цукор і сіль, перемішати все акуратно лопаткою, накрити кришкою, томити овочі на повільному вогні півгодини.

Промити банки, простерилізувати їх разом з кришками, викласти гарячий салат в гарячі банки, накрити кришками, закатати, перевернути дном вгору і в такому вигляді дати салату повністю охолонути, закутавши додатково ковдрою.

Зберігати салат з овочів «Трійка» в прохолодному темному місці.