Квасоля з овочами по-болгарськи

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти:
квасоля стручкова зелена - 350 г;
червоні помідори - 450 г;
цибуля ріпчаста - 100 г;
морква - 10 г;
корінь петрушки - 15 г;
зелень петрушки - 7 г;
оцет 9%-ий - 15 мл;
цукор - 15 г;
сіль - 10 г;
перець чорний горошком - 1,5 г;
олія для обсмажування овочів.

Приготування:
Зелені стручки спаржевої квасолі ретельно миємо (бажано щіткою), обрізаємо кінчики, нарізаємо шматочками завдовжки 3-4 см. Бланшуємо 2-3 хвилини в киплячій підсоленій воді.

Відкидаємо на друшляк, охолоджуємо під холодною проточною водою, даємо їй стекти.

Цибулю, моркву і корінь петрушки нарізаємо дрібною соломкою і обсмажуємо в олії до золотистого кольору.

Зелень петрушки перебираємо, ретельно миємо під проточною водою, сушимо на паперових рушниках. Дуже добре додати трохи зелені кінзи, але це на ваш смак - не всім вона подобається. Зелень дрібно рубаємо.

Зрілі червоні томати миємо, видаляємо плодоніжки, нарізаємо дольками і поміщаємо в каструлю. Доводимо до кипіння і на помірному вогні варимо 15 хвилин. Додаємо обсмажені овочі, зелень, сіль, цукор і при помішуванні доводимо суміш до кипіння. Вливаємо столовий оцет.

На дно підготовлених стерилізованих банок кладемо горошки чорного гіркого перцю, потім заливаємо гарячу (95-98 °С) овочеву суміш в томатному соусі, закриваємо кришками і стерилізуємо.

Стерилізувати при температурі 100 °С: банки місткістю 0,5 л - 30 хвилин, 1 л - 40 хвилин.