Рагу з кабачків з овочами

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти:
кабачки молочної стиглості - 1,5 кг;
цибуля ріпчаста - 3 середні цибулини;
болгарський червоний перець - 2-3 штуки (великих);
помідори - 6-8 штук;
томатна паста - 100 г;
гострий червоний перець - 1 стручок;
чорний перець мелений;
сіль за смаком;
олія для смаження овочів;
базилік (за смаком);
часник;
лавровий лист.

Приготування:
Кабачки ріжемо дрібними кубиками, складаємо в окремий посуд, солимо. Цибулю і перець чистимо і ріжемо кубиками.

У велику сковороду з товстим дном наливаємо олію, обсмажуємо з двох сторін болгарський перець і подрібнений червоний гострий перець, а потім їх складаємо в окрему каструлю.

Наливаємо знову олію і обсмажуємо цибулю до прозорості. Додаємо в каструлю з перцем.

Обсмажуємо кабачки.

Помідори нарізаємо кубиками і обсмажуємо на новій олії. Додаємо в них томатну пасту і тушкуємо 5 хвилин.

Все змішуємо і тушкуємо 30-40 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи, щоб не пригорало.

На дно підготовлених банок кладемо очищений часник, базилік і лавровий лист. Гаряче рагу розкладаємо по банках, закриваємо. Стерилізуємо банки: місткістю 0,5 л - 15 хвилин, 1 л - 25 хвилин.

Охолоджуємо в перевернутому вигляді, загорнувши в плед. Зберігаємо в темному прохолодному місці.