Перець, фарширований тушкованими овочами

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти (на банку обсягом 750 мл):
перець – 6-7 штук (невеликих);
капуста - 300 г;
морква - 100 г;
зелень кропу, часник;
листя смородини і хрону;
перець духмяний горошком;
лавровий лист;
сіль, цукор. 

Для заливки:
вода - 1 л;
оцет 9%-ний- 180 мл;
сіль - 25 г;
цукор - 40 г;
олія - 50 мл.

Приготування: 
Плоди перцю миємо, видаляємо плодоніжки з насінням. На 3-4 хвилини опускаємо перець в киплячу воду. Потім відкидаємо його на друшляк. Охолоджуємо.

Капусту шаткуємо соломкою.

Моркву чистимо, ріжемо соломкою. Дрібно рубаємо кріп.

У глибокій сковороді до напівготовності тушкуємо капусту і моркву (приблизно 20 хвилин). В кінці тушкування додаємо сіль, трохи цукру, рубаний кріп.

Фаршируємо перець тушкованими овочами.

У підготовлені стерилізовані банки кладемо зубчики часнику, по листку смородини і хрону, 3-5 горошин духмяного перцю, по одному лавровому листу.

Щільно укладаємо фарширований перець і заливаємо киплячою маринадною заливкою.

Доводимо до кипіння і додаємо 50 мл прогрітого і охолодженого до 70 °С рослинної олії.

Закатуємо і охолоджуємо банки в перевернутому вигляді.