Перець, фарширований корінцями

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти (на півлітрову банку):
перець середнього розміру - 6 штук;
цибуля ріпчаста - 170 г;
морква - 200 г;
корінь петрушки і пастернаку;
сіль - 13 г;
цукор - 35 г;
оцет 9%-ий - 20 мл;
олія - 130 мл (90 мл - на тушкування і жарку овочів, 40 мл - на заливку в банку);
чорний і духмяний перець мелений;
зелень кропу і петрушки.

Приготування:
Плоди перцю миємо, видаляємо плодоніжки з насінням. На 3-4 хвилини опускаємо перець в киплячу воду. Потім відкидаємо його на друшляк. Охолоджуємо.

Цибулю ріпчасту очищаємо, ріжемо соломкою і обсмажуємо на олії  до золотистого кольору. Моркву, корінь петрушки і пастернаку чистимо і нарізаємо соломкою.

Обсмажуємо до напівготовності (5-7 хвилин). Томати пропускаємо через м'ясорубку або робимо пюре за допомогою блендера. Отриману масу кип'ятимо 15 хвилин, весь час знімаючи піну. Потім до томатів додаємо сіль, цукор, перець. На повільному вогні уварюємо 10 хвилин, потім додаємо оцет.

До тушкованих корінців додаємо зелень і сіль. Прогріваємо до 70 °С і фаршируємо цією сумішшю бланширований перець.

У підготовлені банки вливаємо підігріте  і охолоджене до 70 °С рослинне масло, щільно укладаємо фарширований перець, заливаємо гарячим томатним соусом. Рівень соусу повинен на 2 см не доходити до краю горлечка банки.

Стерилізуємо при 100 °С банки місткістю 0,5 і 1 л 50 хвилин.