Цвітна капуста з томатами і перцем

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти:
цвітна капуста - 5 кг;
помідори червоні - 1,2 кг;
болгарський перець - 200 г;
зелень петрушки - 200 г;
олія - 200 г;
цукор - 100 г;
сіль - 60 г;
часник - 80 г;
оцет яблучний - 120 мл. 

Приготування:
Капусту розбираємо на суцвіття, бланшируємо протягом 4 хвилин в підсоленій воді. Охолоджуємо під проточною водою.

Помідори пропускаємо через м'ясорубку або робимо пюре за допомогою блендера. Додаємо сіль, масло, цукор, подрібнені часник, петрушку. Доводимо до кипіння.

Перець нарізаємо скибочками.

Обережно опускаємо в томатну суміш цвітну капусту і скибочки перцю. На повільному вогні варимо 10-15 хвилин, безперервно помішуючи. Гарячу масу розкладаємо по банках і відразу закатуємо.

Перевертаємо і охолоджуємо в прохолодному місці, закутавши в плед.