Капуста цвітна консервована

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти:
капуста цвітна;
вода;
сіль;
лавровий лист;
перець чорний і духмяний горошком;
часник.

Приготування:
Для початку головки капусти очищаємо від покривного листя і ділимо на суцвіття. Ретельно промиваємо під проточною водою. Бланшуємо їх в киплячій солоній воді 2-3 хвилини (на 1 л води - 10 г солі).

Після бланшировки укладаємо капусту в підготовлені (стерилізовані) банки. На дно кожної банки кладемо лавровий лист, перець чорний і духмяний перець горошком, парочку зубчиків часнику. Заливаємо капусту киплячим розсолом: на 1 л води - 20 г солі.

Охолоджуємо в перевернутому вигляді. Зберігаємо в прохолодному темному місці.