Ікра з солодкого болгарського перцю

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти:
перець солодкий болгарський - 1 кг;
цибуля ріпчаста - 65 г;
морква - 50 г;
помідори з щільною м'якоттю - 150 г;
корінь петрушки - 40 г;
зелень кропу - 10 г;
чорний і духмяний перець мелений - по 1 г;
оцет 9%-ий - 20 мл;
олія соняшникова - 60 мл;
сіль - 10 г.

Приготування:
Ця ікра теж готується з грильованого перцю.

Перець миємо, підпікаємо в розігрітій до 190 °С духовці. Охолоджуємо під плівкою, знімаємо шкірку, видаляємо плодоніжки з насінням.

Очищаємо моркву, корінь петрушки, нарізаємо їх соломкою і обсмажуємо в олії до напівготовності.

Цибулю ріпчасту чистимо, нарізаємо кільцями, обсмажуємо до золотистого кольору. З'єднуємо з морквою і петрушкою. Додаємо очищені і дрібно нарізані томати. Солимо, перчимо, добре перемішуємо і додаємо перець. Тушкуємо овочі 10 хвилин.

Пропускаємо овочеву суміш через м'ясорубку або за допомогою блендера. Доводимо ікру до кипіння, додаємо дрібно нарізаний кріп, вливаємо оцет, а також підігріту і охолоджену до 70 °С олію.

Гарячу ікру розкладаємо по прогрітим банкам, стерилізуємо їх і закатуємо.

Стерилізуємо при температурі 100 °С: банки місткістю 0,5 л - 70 хвилин, 1 л - 80 хвилин.