Ікра баклажанна з томатною пастою

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти:
баклажани - 1 кг;
морква - 70 г;
ріпчаста цибуля - 50 г;
корінь петрушки;
сіль, цукор;
зелень кропу, петрушки;
томатна паста або томати у власному соку-120 г;
чорний і духмяний перець мелений;
коріандр в зернах;
рослинна олія для смаження овочів.

Приготування:
Баклажани миємо, зрізаємо плодоніжки. Сушимо їх паперовою серветкою.

Розігріваємо духовку до 200 °С. Баклажани кладемо на решітку і ставимо в духовку підпікатися приблизно на 10-15 хвилин (для приготування ікри можна потримати подовше, так як нам не потрібно зберігти цілісність овоча).

Поки запікаються баклажани, обробляємо інші овочі: моркву, цибулю, корінь петрушки чистимо, дрібно шаткуємо і обсмажуємо до готовності.

Готові баклажани витягаємо з духовки, ложкою дістаємо їх м'якоть і змішуємо її з обсмаженими овочами.

Додаємо томатну пасту або консервовані томати у власному соку. Якщо ви використовуєте готову томатну пасту, то додавайте менше солі. Отриману масу обсмажуємо 5 хвилин, додаємо сіль, цукор, прянощі і зелень. Робимо пюре за допомогою блендера або пропускаємо через м'ясорубку.

Прогріваємо пюре до 70 °С і розкладаємо його по стерилізованим гарячим банкам.

Стерилізуємо при температурі 100 °С: банки місткістю 0,5 л - 80 хвилин, 1 л -110 хвилин.