Лечо з грильованим перцем

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти:
перець солодкий болгарський - 500 г;
помідори з щільною м'якоттю - 400 г;
цибуля ріпчаста - 100 г;
сіль - 10 г;
перець чорний мелений;
перець свіжий гострий;
вода.

Приготування:
Вимитий щільний, м'ясистий перець ріжемо на 4 дольки, видаляємо плодоніжки з насінням. Кладемо на деко-решітку і ставимо в розігріту до 200 °С духовку. Запікаємо до утворення на перці підпалин. Дістаємо перець, перекладаємо його в миску і щільно закриваємо її плівкою. Через 10 хвилин знімаємо шкірку.

Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо соломкою. Щільні зрілі томати миємо, видаляємо плодоніжки і нарізаємо скибочками по 3-4 см.

Підготовлені овочі перекладаємо в каструлю з нержавіючої сталі з товстим дном, додаємо сіль, трохи чорного меленого перцю і 2-3 столові ложки води. Тушкуємо при закритій кришці на маленькому вогні 15 хвилин. Можна додати кілька кружалець гострого перцю - це на ваш смак. Тільки не забудьте видалити з гострого перчика насіння, інакше вийде зовсім вже «ядерна» суміш.

Гарячу масу дуже щільно, щоб не утворилися повітряні бульбашки, перекладаємо в стерилізовані банки. Закриваємо прокип'яченими кришками.

Стерилізуємо при температурі 100 °С: банки місткістю 0,5 л - 30 хвилин, 1 л - 45 хвилин.

Охолоджуємо в перевернутому вигляді, загорнувши в плед. Зберігаємо в темному прохолодному місці.