Кабачки з грильованим перцем

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти (на літрову банку):
кабачок молочної стиглості - 600 г;
перець червоний болгарський - 200 г;
зелень селери;
часник;
лавровий лист;
чорний і духмяний перець горошком.

Для заливки:
вода - 400 мл;
сіль - 15 г;
цукор - 20 г;
лимонна кислота - 5 г;
олія - 70 мл.

Приготування:
Вимитий щільний, м'ясистий перець, цілком або часточками, кладемо на деко-решітку і ставимо в розігріту до 200 °С духовку. Запікаємо до утворення на перці підпалин.

Дістаємо перець, перекладаємо його в миску і щільно закриваємо її плівкою. Через 10 хвилин шкірка з перцю легко знімається. Видаляємо плодоніжки з насінням. Якщо ви запікали перець цілим, то сік, який накопичується всередині, злийте окремо в мисочку.

Кабачок очищаємо, нарізаємо великими кубиками. Якщо він молочної стиглості, насіннячка видаляємо, тільки злегка очищуємо шкірку.

Бланшуємо кабачок в киплячій підсоленій воді 2-3 хвилини. Відкидаємо на друшляк, промиваємо під проточною водою. Даємо воді стекти.

Перець нарізаємо квадратними скибочками і з'єднуємо з кабачком.

Приготування заливки: розчиняємо цукор, сіль і лимонну кислоту у воді. Доводимо до кипіння, додаємо підігріту і охолоджену олію.

Готуємо банки: стерилізуємо, прогріваємо. На дно кожної кладемо зелень селери, 2-3 горошини духмяного перцю, 2-3 бутончики гвоздики, 1 лавровий лист, 2-3 очищених зубчика часнику. Розкладаємо по банках кабачки з перцем. Заливаємо киплячою маринадною заливаною і відразу закатуємо кришками.

Охолоджуємо в перевернутому вигляді. Зберігаємо в прохолодному темному місці.