Квасоля в томатному соусі

Більше рецептів в розділі Консервація.

Цей рецепт підходить для більш ніжних сортів квасолі, таких як спаржева. М'якоть у неї дуже ніжна, на смак ця квасоля злегка солодка.

 

Інгредієнти:
квасоля стручкова - 600 г;
томатний соус - 400 г. 

Для соусу:
помідори червоні - 500 г;
паприка мелена;
сіль;
цукор за смаком;
зелень кропу і петрушки. 

Приготування:
Зелені стручки спаржевої квасолі ретельно миємо (бажано щіткою), обрізаємо кінчики, нарізаємо шматочками завдовжки 3-4 см. Бланшуємо 2-3 хвилини в киплячій підсоленій воді.

Відкидаємо на друшляк, охолоджуємо під холодною проточною водою, даємо їй стекти.

Щільно укладаємо квасолю в підготовлені стерилізовані банки.

Готуємо соус. Для цього червоні зрілі томати миємо, видаляємо плодоніжки. Нарізаємо дольками і пропускаємо через м'ясорубку або робимо пюре за допомогою блендера.

Доводимо до кипіння і варимо 15 хвилин, постійно знімаючи піну.

До готового соусу додаємо за смаком сіль і цукор, рубану зелень і трохи меленої паприки.

Добре розмішуємо до повного розчинення цукру і солі. Знову доводимо до кипіння.

Заливаємо квасолю гарячим (95-98 °С) томатним соусом, закриваємо кришками і стерилізуємо.

Стерилізувати при 100 °С: банки місткістю 0,5 л - 30 хвилин, 1 л - 45 хвилин.