Гострий томатний соус до м'яса

Більше рецептів в розділі Консервація.

Інгредієнти:
помідори - 1,8 кг;
часник - 180 г;
корінь хрону - 200 г;
сіль - 30 г;
цукор - 70 г;
оцет червоного вина - 40 мл;
петрушка (зелень) - 2 пучка;
олія - по 30 мл на кожну банку

Приготування:
Миємо овочі, чистимо хрін, сушимо і пропускаємо їх через м'ясорубку або робимо пюре за допомогою блендера. Переливаємо отримане пюре в каструлю з товстим дном.

Додаємо сіль, цукор і ретельно перемішуємо.

Приблизно через 20 хвилин, коли цукор і сіль розчиняться, вливаємо оцет і ретельно перемішуємо. 

Ставимо каструлю з овочами на вогонь, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь наполовину і тушкуємо овочі 15 хвилин. 

Чистимо і дрібно рубаємо часник. 

Зелень перебираємо, ретельно промиваємо, сушимо і дрібно рубаємо. 

У готовий соус додаємо часник і зелень, перекладаємо гарячий соус в підготовлені банки, заливаємо підігріте і охолоджене до 70 °С рослинне масло і відразу закатуємо. 

Охолоджуємо в перевернутому вигляді, загорнувши в плед. Зберігаємо в темному прохолодному місці.